Тоа го докажуваат Научните студии

Тоа го Докажуваат Научните Студии за Комбухата – Со илјадници години, Производ Број Еден за Чистење на Крвта и Црниот Дроб

Во овој пост детално можете да ги најдете сите информации од научните студии за Комбухата – зошто е производ број 1 за Чистење на Крвта и Црниот Дроб и зошто се препорачува за Дијабетес

1. Чајот од Комбуха ја подобрува толеранцијата на гликоза и ја намалува хепаталната стеатоза кај дебели глувци : https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0753332222010496

2. Комбуха: Сè што треба да знаете: https://www.verywellhealth.com/kombucha-benefits-side-effects-and-more-7482926

3. Хипогликемични и антилипидемиски својства на чајот од комбуха кај дијабетични стаорци индуцирани од алоксан: https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral.com/articles/10.1186/1472-6882-12-63

4. Заштитен ефект на чајот од комбуха врз оштетувањето на црниот дроб предизвикано од тиоацетамид кај стаорци https://scialert.net/fulltext/?doi=jbs.2014.343.348

5. Дијабетес, алопатски и алтернативни методи (Комбуха) за негово лекување: https://www.scirp.org/journal/paperinformation.aspx?paperid=120511

6. Хепатопротективен ефект на чајот од комбуха кај моделот на глодари на безалкохолни масни заболувања на црниот дроб/неалкохолен стеатохепатитис: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6539514/

7. Комбухата ја намалува хипергликемијата кај дијабетес тип 2 кај глувците со регулирање на цревната микробиота и неговите метаболити: https://www.mdpi.com/2304-8158/11/5/754

8. Гликемиски индекс и индекс на инсулин по стандарден оброк со јаглени хидрати консумиран со жива комбуха: рандомизирана, плацебо-контролирана, вкрстена студија: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2023.1036717/full

 

Нарачајте Веднаш:

КОМБУХА ЕКСТРАКТ

Posted in Некатегоризирано.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *