Опис
Поддршка на варењето, празнењето на цревата и противвоспалително дејство
2.500,00 ден со ДДВ
Органски Тројно Ферментиран Алое Вера Гел 99.5%
Претставува синергија помеѓу Алое Верата и Монашкото овошје ферментирани со пробиотски култури за поддршка на варењето, празнењето на цревата, имунитетот
Искуствата на илјадниците конзументи ги потврдуваат следните придобивки за здравјето. Дава брзи и видливи резултати и:
1. Позитивно делува на желудникот, варењето, ослободувањето од киселини и подуеност
2. Позитивно делува на цревата и чистење на цревата
3. Позитивно делува на подобрување на работата на бубрезите и жолчката
4. Позитивно делува на регулација на шеќерните единици
5. Позитивно делува на подигање на Имунитетот
6. Позитивно делува на олеснување на болката при болести на имунолошкиот систем и негово зајакнување
7. Позитивно делува на ублажување на симптомите кај алергиите
8. Позитивно делува на кожата и борбата против кожните болести преку детоксикација на телото
Овој производ е 100% природен, без конзерванси, калиум сорбат (Е202) и натриум бензоат (Е211), пестициди, подобрувачи на вкус, вештачки бои, згуснувачи (ксантан, гуар гума и сорбитол) и адитиви. Производот НЕ содржи ГМО, соја, глутен и лактоза. Нема додаден шеќер
Кликнете овде и дознајте зошто е важно производот да НЕ содржи конзерванси
Начин на употреба: Се пие 2 до 3 пати на ден пред или после оброк по 25 мл.
Состојки: вода, органски зелен чај (Camellia Sinensis ) (ферментација со пробиотски култури), Органско Алое Вера 99.5% ( Barbadensis Miller ), 45% полисахариди, алоин ˂ 1 ppm, Органско Монашко овошје ( Siraitia grosvenorii ) / ( 65% Mogroside V )
Начин на чување: Нема специјални услови за чување, да се чува во оригиналното пакување, заштитено од влага. Најдобро е да се чува во фрижидер. Овој производ е Ферментиран и треба да се отвара пополека. Богатство е на вкусови благо киселкасто и газирано. Вкусот на газираност доаѓа од ферментацијата. Пребогат е со пробиотски култури на ферментација и може и да го прецедите и да го користите.
Голден Алое Вера Гелот 99.5%-от е направен со иновативна метода на ферментација со што се овозможуваат неколку придобивки. Многу Студии утврдуваат дека со процесот на ферментација се зголемува способноста на активните состојки на Алое Верата ( Barbadensis Miller ) и Органското Монашко Овошје (Siratia grosvenorii) при дејство на телото, производот е обогатен со Пробиотици, а и многу студии утврдуваат дека и количината на нутритивно корисни состојки се зголемува, па дури и се подобрува способноста на апсорпцијата на клетката поради процесот на ферментација.
За Состојките ( за оние кои сакаат да знаат повеќе )
1. Алое Вера (Barbadensis Miller)
Алое вера е растение кое најверојатно потекнува од Северна Африка, Мадагаскар и Арапскиот Полуостров. Ова растение се споменува уште во Стариот Завет 6000 години пред Исус.
Самата лековитост на aлое вера се наоѓа во компонентите кои имаат различни и специјални енергетски вредности. Алоето е билка која спаѓа во семејството лилјани, и во светот се познати повеќе од 250 видови од кои само 4 имаат лековитo дејство, од кои најлековита е aлоe вера.
Со сечење на листовите и нивно пресување се цеди сок кој се стабилизира со папаја, а има и хранлив и лековит ефект кој го даваат повеќе од 200 активни состојки на алое вера потребни за секојдневно функционирање на секоја клетка.
Оваа билка природно расте само во подрачјата со топла и сува клима (најдобри услови се таму каде годишната просечна температура е над 22 степени Целзиусови, на пример Карибите и Мексико).
Научниците утврдиле дека гелот од алое вера содржи повеќе од 240 хранливи и лековити состојки, од кои витамини А, Б1, Б2, Б3, Б6, Б12, Ц, Е и фолна киселина. Од минералите, богата е со повеќе од 20: гелот содржи магнезиум, манган, цинк, бакар, хром, калциум, калиум и железо.
2. Монашко овошје (Siratia grosvenorii)
Монашкото овошје, технички гледано, содржи многу мала количина на калории и јаглехидрати, исто како и другите овошја и зеленчук. Поради краткиот рок на траење по бербата, единствениот начин да уживате во свежото монашко овошје е да ги посетите азиските региони.
Ова е причината зошто често се суши и преработува. По сушењето, количините во трагови на фруктоза, гликоза и други компоненти се сметаат за незначителни, па затоа обично се смета како храна со Нула калории и гликемиски индекс 0.
Каков вкус има монашкото овошје и зошто е толку слатко?
Многу корисници на засладувачи за монашко овошје велат дека вкусот е пријатен и дека нема горчлив послевкус, за разлика од некои други замени за шеќер. Не е сладок поради природните шеќери како и повеќето овошја. Содржи моќни антиоксиданси наречени могрозиди, кои се метаболизираат поинаку од телото од природните шеќери.
Затоа, и покрај нивниот многу сладок вкус, овие плодови практично не содржат калории и немаат никакво влијание врз шеќерот во Могрозидите обезбедуваат различни нивоа на сладост – типот познат како mogrosides-V е највисок, а исто така и оној поврзан со најмногу здравствени придобивки. Некои производи произведени со монашко овошје може да бидат интензивно слатки, но може да се намалат и да се користат умерено.
Предности
1. Содржи антиоксиданси кои се борат против слободните радикали
Могрозидите на монашкото овошје, соединенијата кои му даваат интензивна сладост, се исто така моќни антиоксиданти. Оксидативниот стрес игра улога во многу болести и нарушувања, а изборот на храна богата со антиоксиданси е клучот за намалување на оштетувањето од слободните радикали во телото. Истражувањата покажаа дека могрозидите „значително ги инхибираат реактивните видови кислород и оксидативното оштетување на ДНК“.
Фактот дека истите состојки на монашкото овошје кои обезбедуваат антиоксиданси, исто така, обезбедуваат засладувач без калории, го прави ништо помалку од суперхрана.
2. Може да помогне во намалување на ризикот од дебелина и дијабетес
Се проценува дека Американците консумираат 130 килограми шеќер годишно, за разлика од нашите предци во раните 1800-ти кои во просек имале околу 10 килограми. Овој пораст на внесот на шеќер ги зголеми стапките на дебелина, како и случаите на дијабетес.
Студија од 2017 година објавена во International Journal of Obesity вели: „Замената на засладувачите со ненутритивни засладувачи (ННС) може да помогне во контролата на гликемијата и управувањето со телесната тежина“.
Во оваа студија, нехранливите засладувачи вклучуваа аспартам, монашко овошје и стевиа, за кои беше откриено дека придонесуваат значително помалку во вкупниот дневен внес на енергија, постпрандијална гликоза и ослободување на инсулин во споредба со засладените пијалоци со сахароза.
Монашкото овошје може да го подобри одговорот на инсулинот и не влијае на нивото на шеќер во крвта како што влијаат природните шеќери, според истражувачките студии.
Ова значи дека може да го обезбеди слаткиот вкус што силно го посакуваме без штетните несакани ефекти. Истражувањата покажуваат дека користењето засладувач од монашко овошје може да им помогне на оние кои веќе страдаат од дебелина и дијабетес да ја подобрат нивната состојба.
Друга придобивка во споредба со другите засладувачи е тоа што засладувачот е извлечен од овошје што не е ГМО, за разлика од шеќерот за маса и сирупот од пченка со висока фруктоза.
3. Има антиинфламаторни ефекти
Древната кинеска употреба на ова овошје вклучувала пиење чај направен од варено овошје за да се излади телото од болести, вклучувајќи треска и топлотен удар. Се користел и за смирување на болки во грлото.
Овој метод делува поради могрозидите на монашкото овошје, кои имаат природни антиинфламаторни ефекти.
4. Позитивно делува во борбата против инфекциите
При лекување на бактериски инфекции, антибиотиците се користат прекумерно. Природните антимикробни агенси се многу подобри опции за борба против инфекции за да се забави тековниот наплив на отпорност на антибиотици. Монашкото овошје покажа способност да го инхибира растот на одредени бактерии, особено оралните бактерии кои предизвикуваат расипување на забите и пародонтална болест.
Овие студии, исто така, ја покажуваат способноста на овошјето да се бори со некои форми на симптоми на кандида и прекумерен раст, како што е оралниот дрозд, кој кога не се лекува може да влијае на многу други телесни системи.
5. Позитивно делува во борба со заморот
Во една студија на глувци, екстрактите од монашки плодови биле успешни во намалувањето на заморот кај глувците кои вежбале. Студијата успеала да ги репродуцира резултатите и да докаже дека глувците на кои им бил даден екстрактот имале продолжено време на вежбање. Оваа студија дава докази зошто монашкото овошје долго се нарекувало „овошје за долговечност“.
6. Соодветно за дијабетична и ниска гликемиска диета
Ова овошје Кинезите со векови го користеле како антидијабетик. Покрај тоа што е докажан антихипергликемик (кој помага да се намали нивото на гликоза во крвта во телото), студиите на животни исто така покажаа насочени антиоксидантни способности кон клетките на панкреасот, овозможувајќи подобра секреција на инсулин во телото.
Антидијабетичните способности на монашкото овошје се поврзани со неговите високи нивоа на могрозид. Подобрата секреција на инсулин е главен дел од подобрувањето на здравјето на пациентите со дијабетес, а монашкото овошје дури и во студиите на животни покажало дека потенцијално го намалува оштетувањето на бубрезите и другите проблеми поврзани со дијабетесот.
Како засладувач со низок гликемиски индекс, тоа е и начин за оние кои се борат со дијабетес да можат да уживаат во сладок вкус без грижа да влијае или да ја влоши нивната дијабетична состојба. Поради истата причина, монашкото овошје е добар избор за луѓето кои следат кето диета или други диети со малку јаглехидрати.
7. Позитивно дејство како природен антихистамин
Екстрактот од монашко овошје, кога се користи повеќепати, покажал способност да се бори и против алергиските реакции. Во една студија со глувци, монашкото овошје повеќепати им се давало на глувци кои покажуваат триење на носот и гребење поради хистамините. Студијата покажа дека „и екстрактот [lo han kuo] и гликозидот го инхибираат ослободувањето на хистамин“ кај испитаниците.
Како замена за шеќер, тој беше одобрен за употреба од ФДА во 2010 година и се смета за „генерално безбеден за консумирање“. Како што рече, неговото одобрување беше прилично неодамнешно, така што нема достапни долгорочни студии за тестирање на несаканите ефекти од монашкото овошје со текот на времето, што значи дека е најдобро да се внимава кога се консумира во големи количини.
• Што е монашко овошје?
Тоа е замена за шеќер што содржи соединенија кои имаат многу сладок вкус кога се екстрахираат.
• Овие соединенија се 300-400 пати послатки од шеќерот, но немаат калории и немаат ефект врз шеќерот во крвта.
• Ова овошје, исто така, обезбедува моќни антиоксиданси наречени могрозиди, кои се метаболизираат поинаку од телото од природните шеќери.
• Придобивките од овошјето на монахот може да вклучуваат борба против слободните радикали, намалување на ризикот од дебелина и дијабетес, делување на антиинфламаторно и средство за ладење, помагање во лекување и спречување на рак, борба против инфекции, борба против замор и делување како природен антихистамин.
4. Зелен чај (Camelia Sinensis)
Зелениот чај содржи многу активни супстанции кои имаат широка палета на позитивни ефекти врз нашиот организам.
Содржи полифеноли кои имаат улога во термогенезата на организмот, тие го забрзуваат нашиот метаболизам за 4%, а при тоа не го преоптоваруваат срцето и не ја забрзуваат неговата работа. Имаат улога и во оксигенацијата на мастите, па затоа зелениот чај се користи кај оние кои сакаат да изгубат неколку килограми.
Други супстанци кои ги има во зелениот чај а се корисни за нашиот организам се флавоноидите кои се антиоксиданси. Тие имаат улога во детоксикацијата и антиканцерогени ефекти. Растението содржи и витамин Ц, многу минерали и каротеноиди кои се важни алки во синџирот на одржување на нашето здравје.
Го подобрува работењето на кардиоваскуларниот систем, уринарниот систем и ја подобрува мозочната функција. Помага и при чувство на замор.
Поддршка на варењето, празнењето на цревата и противвоспалително дејство
Само најавени корисници кои го имаат порачано овој производ можат да остават коментар.
Оценки
Сеуште нема коментари.