ОРГАНСКИ ТРОЈНО ФЕРМЕНТИРАН ТЕЧЕН КУРКУМИН

1.749,00 ден со ДДВ

Куркуминот е главната активна состојка во куркумата. Има моќни антиинфламаторни ефекти и е многу силен антиоксиданс

Органскиот Тројно Ферментиран Течен Куркумин е Сертифициран Органски производ синергија помеѓу Куркуминот и Монашкото овошје ферментирани со помош на органска габа комбуха

Опис

Органскиот Тројно Ферментиран Течен Куркумин е Сертифициран Органски производ синергија помеѓу Куркуминот и Монашкото овошје ферментирани со помош на органска габа комбуха

Куркумата е зачин надалеку познат по своите својства, а најмногу благодарејќи на нејзината активна состојка Куркумин, кој го има 2-3 % во Куркумата. Другата проблематика во однос на Куркуминот е што тој тешко се апсорбира во организмот, а со тоа неговото делување е намалено.

Низ годините се спроведувале најразлични истражувања за Куркуминот и тој е всушност состојката која има најмногу Здравствени тврдења ( Health Claims) регистрирани во ЕФСА ( EFSA – Европска Агенција за сигурност на храната ).

Спроведените истражувања довеле до одредени заклучоци и затоа низ годините во различните форми на Куркумин се додава Пиперин (Екстракт од Бибер) за да се зголеми неговата Биодостапност т.е апсорпција и искористување. За жал најгилемиот дел мора да содржат конзерванси за да се одржи микробиолошката исправност на производот.

Тим од научници од далекиот исток, доаѓаат до најнови сознанија дека кога Куркуминот ќе се ферментира, неговата Биоавиабилност ( Bioavibility ) се зголемува дури 185 пати, а неговата трајност се зголемува и не е потребно додавање на никакви конзерванси.

Искуствата на илјадниците конзументи покажале дека ОРГАНСКИ ТРОЈНО ФЕРМЕНТИРАНИОТ КУРКУМИН

1. Органскиот Куркумин содржи биоактивни соединенија со моќни лековити својства.

2. Органскиот Куркумин е природно антиинфламаторна соединение. Тоа му помага на вашето тело да се бори против странските напаѓачи и исто така има улога во санирање на штетите.Научниците сега веруваат дека хроничното воспаление на ниско ниво игра голема улога во скоро секоја хронична, западна болест. Ова вклучува срцеви заболувања, рак, метаболен синдром, Алцхајмерова болест и разни дегенеративни состојби.Органскиот Куркумин има силно антиинфламаторно дејство. Всушност, тој е толку моќен што одговара на ефикасноста на некои антиинфламаторни лекови, без несакани ефекти.

3. Органскиот Куркумин драматично го зголемува капацитетот на антиоксидансите на телото. Органскиот Куркумин ја зголемува активноста на антиоксидантните ензими на вашето тело.

4. Органскиот Куркумин го зголемува невротрофичниот фактор добиен од мозокот, поврзан со подобрена функција на мозокот и помал ризик од мозочни заболувања.

5. Органскиот Куркумин го намалува ризикот од срцеви заболувања.

6. Органскиот Куркумин има силно антиканцерогено дејство

7. Органскиот Куркумин може да биде корисен во превенцијата и лекувањето на Алцхајмеровата болест. Покрај тоа, клучна карактеристика на Алцхајмеровата болест е насобирање на протеински заплеткувања наречени амилоидни плаки. Студиите покажуваат дека куркуминот може да помогне во расчистувањето на овие плаки.

8. Одлично влијае на артритисот и воспалението.

9. Помага при депресија.

10. Органскиот Куркумин може да помогне во одложување на стареењето и борба против хроничните болести поврзани со стареењето.

Монашко Овошје

11. Позитивно делува за губење на тежината.

12. Има нула калории.

13. Има силно антиинфламаторно дејство.

14. Позитивно делува како превенција на рак.

15. Се препорачува за дијабетичари.

16. Позитивно делува за инфекции и спречува откажување на бубрезите

17. Позитивно делува на Ослободување од сезонски алергии (природен антихистамин).

18. Позитивно делува на обезбедување хормонална рамнотежа, го подобрува сонот и ја намалува депресијата.

Овој производ е 100% природен, НЕ содржи конзерванси, калиум сорбат, натриум бензоат, Е202, Е210, пестициди, подобрувачи на вкус, стабилизатори, згуснувачи, вештачки бои и адитиви. Производот НЕ содржи ГМО, соја, глутен и лактоза

Дополнителни информации:

Производ: Органски Тројно Ферментиран Течен Куркумин – Додаток во исхраната

Нето Количина: 500 мл./1 шише ( пакување за 10 дена ), 1.50 л./3 шишиња ( пакување за 1 месец )

Најдобро употребувај до: Од моментот на отварање 2 год.

Начин на употреба: 25 – 30 мл. со оброк или по оброкот 2 – 3 пати дневно

Состав: Органски Комбуха чај ( ферментација со габа комбуха), Органски Куркумин ( Екстракт од Curcuma Longa, 95% куркуминоиди ), Органско Монашко овошје ( Siratia Grosvenori ), 65% Могрозид V

Дополнителни информации

Weight 1.5 kg

Оценки

Сеуште нема коментари.

Само најавени корисници кои го имаат порачано овој производ можат да остават коментар.