Ве молиме прочитајте го ова пред да купите кој било производ со Куркумин

10 потенцијални предности на ферментираниот течен куркумин во споредба со традиционалниот и течен куркумин:

1. Засилена биорасположивост: Ферментираниот течен куркумин има зголемена биорасположивост во споредба со традиционалниот и течен куркумин, што значи дека може полесно да се апсорбира во телото и може да има поголемо влијание врз здравјето.

2. Подобрена антиоксидантна активност: ферментацијата ја зголемува антиоксидантната активност на куркуминот, потенцијално да доведе до поголема заштита од оксидативен стрес и поврзани здравствени проблеми.

3. Засилена антиинфламаторна активност: Ферментираниот течен куркумин има посилна антиинфламаторна активност поради процесот на ферментација, што може да го зголеми производството на антиинфламаторни соединенија.

4. Подобрено здравје на цревата: Ферментираниот течен куркумин има корисни ефекти врз здравјето на цревата поради присуството на пробиотици во процесот на ферментација.

5.Зголемена апсорпција на други хранливи материи: пробиотиците во ферментираниот течен куркумин може да помогнат во подобрувањето на апсорпцијата на други хранливи материи, што потенцијално ќе доведе до подобри севкупни здравствени резултати.

6. Подобрена имунолошка функција: Ферментираниот течен куркумин може да ја поддржи функцијата на имунитетот поради неговиот потенцијал да го подобри здравјето на цревата и антиоксидантните и антиинфламаторните својства.

7. Намален ризик од срцеви заболувања: Ферментираниот течен куркумин има поголем заштитен ефект против срцеви заболувања поради неговите антиинфламаторни и антиоксидантни својства.

8. Подобрена функција на мозокот: Ферментираниот течен куркумин има поголеми корисни ефекти врз функцијата на мозокот поради неговиот потенцијал да го намали воспалението и оксидативниот стрес во мозокот.

9. Потенцијални својства за борба против ракот: Се покажа дека куркуминот има антиканцерогени својства, а ферментираниот течен куркумин може да ги подобри овие својства поради зголемената биорасположивост и антиоксидантната активност.

10. Подобрено здравје на кожата: Ферментираниот течен куркумин може да го подобри здравјето на кожата поради неговите антиоксидантни и антиинфламаторни својства, потенцијално намалувајќи го ризикот од оштетување на кожата и предвремено стареење.

Единствениот Тројно Ферментиран Течен Куркумин на Балканот, без вештачки бои, засилувачи на вкус, конзерванси, згуснувачи и вештачки адитиви

https://healthrepublic.mk/wp/product/%d1%82%d1%80%d0%be%d1%98%d0%bd%d0%be-%d1%84%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd-%d1%82%d0%b5%d1%87

Внимание, не е секој Куркумин, Куркумин

Posted in Некатегоризирано.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *