ТРОЈНО ФЕРМЕНТИРАН ТЕЧЕН КУРКУМИН

1.049,00 ден со ДДВ

Куркуминот е главната активна состојка во куркумата. Има моќни антиинфламаторни ефекти и е многу силен антиокси-данс. За жал, куркуминот слабо се апсорбира во крвотокот. Најдобра опција е да се користи ферментиран куркумин, бидејќи куркуминоидите се претвораат во тетра хидро куркуминоиди, кои се подобрена верзија на антиинфлама-торната и антиоксидантната функција на куркуминот.

Опис

Куркумин може да биде најефикасниот додаток во исхраната .

Многу висококвалитетни студии покажуваат дека има големи придобивки за вашето тело и мозок.

1. Куркумин содржи биоактивни соединенија со моќни лековити својства.
2. Куркумин е природно антиинфламаторна соединение. Тоа му помага на вашето тело да се бори против различните напади од микроорганизми, а исто така има улога во санирање на настанатите здравствени проблеми од нив. Научниците сега веруваат дека хроничното воспаление на ниско ниво игра голема улога во скоро секоја хронична, западна болест. Ова вклучува срцеви заболувања, рак, метаболен синдром, Алцхајмерова болест и разни дегенеративни состојби. Куркумин е силно антиинфламаторно средство. Всушност, тој е толку моќен што одговара на ефикасноста на некои антиинфла-маторни лекови, без несакани ефекти.
3. Куркуминот драматично го зголемува капацитетот на антиоксидансните својства. Куркуминот ја зголемува активноста на антиоксидансните ензими на вашето тело.
4. Куркумин го зголемува невротрофичниот фактор добиен од мозокот, поврзан со подобрена функција на мозокот и помал ризик од мозочни заболувања.
5. Куркумин го намалува ризикот од срцеви заболувања.
6. Куркумин има силно антиканцерогено дејство
7. Куркумин може да биде корисен во превенција и третирање на Алцхајмеровата болест. Покрај тоа, клучна карактеристика на Алцхајмеровата болест е насобирање на протеински заплет-кувања наречени амилоидни плаки. Студиите покажуваат дека куркуминот може да помогне во расчистувањето на овие плаки.
8. Одлично влијае на артритисот и воспалението.
9. Помага при депресија.
10. Куркумин може да помогне во одложување на стареењето и борба против хроничните болести поврзани со стареењето.

Употреба: Ферментиран течен куркимин се користи еднаш до двапати на ден по 30-50 ml со или после јадење.

Дополнителни информации

Weight 1.5 kg

Оценки

Сеуште нема коментари.

Само најавени корисници кои го имаат порачано овој производ можат да остават коментар.